Blog

Oktober 2017: Florida - New York - Colorado Springs

Zaterdag 03 maart 2018

Ik vloog naar Florida via Detroit, waar ik m'n paspoort in de verkeerde koffer had gedaan - ruimbagage - waardoor ik problemen kreeg bij security, ik werd gefouilleerd en ondervraagd. Het hielp niet dat ik net onbeheerde bagage had gezien en security had geroepen, die niet echt geïnteresseerd waren totdat ik zei dat het een bom kon zijn. Uiteindelijk arriveerde ik in Fort Lauderdale, Florida, rond 1 uur 's nachts, na een enge hobbelige vlucht. Ik stapte toen in een taxi, waarvan de chauffeur de weg kwijt raakte. Maar uiteindelijk arriveerde ik bij Lina's huis, waar ik verwelkomd werd met heel veel knuffels en thee. We praatten, en wat later ging ik naar bed. Ik werd ongeveer drie uur later wakker om dat Travis, de bijna eenjarige zoon van Lina en Sean, me wakker maakte, en ik kon niet wachten om hem te ontmoeten.
Verder lezen...

November 2017: Het Roemeense parlement

Zaterdag 03 maart 2018

Ik vloog naar Boekarest in november 2017. Toen ik op het vliegveld arriveerde, dacht ik gewoon een taxi te moeten nemen naar mijn hotel, maar toen ik in de aankomsthal binnenliep zag een vrouw met een bordje waar mijn naam op stond. In de auto, bestuurd door een man, vertelde ze me dat ze werkte voor Interpol!
Verder lezen...

Shine Tour

Zaterdag 10 juni 2017


Verder lezen...

Het bedrijf Red Alert en ambassadeurs

Zondag 04 maart 2018

In oktober heb ik een sociale onderneming gestart, en die bij de KVK geregistreerd, dus het is nu officieel. Dit bedrijf zal werken met het boek Rood Licht, presentaties geven bij scholen, bedrijven, groepen, overheid en politie, om bewustzijn te verhogen over onrecht, mensenhandel en gedwongen prostitutie. Het bedrijf zal geld inzamelen voor organisaties zoals Bright Fame en International Justice Mission, die werken aan het bevrijden van seksslaven en slachtoffers van mensenhandel. Het bedrijf zal ook uitreiken naar vrouwen en mannen die nu in slavernij zitten en ze hulp en advies geven.
Verder lezen...

Bright Fame

Sunday 27th of November 2016

Ongeveer vijf jaar geleden ging ik naar het Puur2 vrouwenevenement, waar ik de fotograaf was. Esther Vorsterman van Oijen was een spreker daar; ik kende haar toen nog niet. Ik had toen een droom gehad waarin God zei: "Jij gaat in de rosse buurt werken."
Verder lezen...

Scholen en tieners

Woensdag 23 november 2016

Een van de dingen die ik echt graag doe is spreken in scholen en voor tienergroepen in kerken en clubs; jongeren zijn erg kwetsbaar voor de invloeden om hen heen.
Verder lezen...

Amerikaanse marine

Woensdag 23 november 2016

Een paar week nadat iemand in Amerika Rood Licht had besteld, ontving ik een bericht van een man van de Amerikaanse marine. Hij had mijn boek geleend van de Amerikaanse koper, en had het gelezen. Hij vertelde me dat hij moest huilen van het boek, en dat zijn ogen waren geopend. Hij was geschokt dat zoveel vrouwen slachtoffer waren van mensenhandel en de prostitutie in werden gedwongen. Hij had zich dit nooit eerder beseft. De man vertelde me dat toen hij trainde voor de marine, ze aangemoedigd werden om prostituees te bezoeken wanneer ze havens bezochten in verschillende landen, omdat het ze van spanning en frustratie af zou helpen, en het zou ze helpen te ontspannen. Het was iets heel normaals voor hun om prostituees te bezoeken. Hij vertelde dat hij ook de Wallen in Amsterdam had bezocht toen zijn schip in Nederland aanmeerde.
Verder lezen...

De Haven

Dinsdag 22 november 2016

Ik was uitgenodigd door De Haven, in Den Haag, om te zien wat voor werk deze organisatie doet met vrouwen in de prostitutie. Toen ik daar was, was ik erg onder de indruk van de liefde en passie die Jessice, Jurriaan en hun team hadden voor deze vrouwen. Hun kantoor, eet- en woonkamer en keuken waren hingen vol met het werk dat ze doen in therapiesessies en activiteiten.
Verder lezen...

Rood licht in Centerparcs Zandvoort

Zondag 05 november, 2017

Onlangs was ik met vakantie bij Centerparks in Zandvoort en ik zag een groot reclame bord met de top 5 uitstapjes die dit park in het Engels aanpreisde. Een van die uitstapjes was een tour rond de Amsterdams wallen, 25 euro per persoon en een andere uitstapje was "Red Light Secrets", voor 8 euro.
Verder lezen...

Ontmoeting met Erica in Sheffield

Donderdag 23 juli 2016

Vandaag echt een dag met veel indrukken, Ik heb "Erica" van mijn boek Rood Licht weer ontmoet. Om haar het boek te geven en om te zien hoe het was met haar..We zouden elkaar ontmoeten bij de grote kathedraal in het centrum van Sheffield. Rob wilde graag mee gaan omdat hij zich zorgen maakte over mijn veiligheid, maar Erica zou zeker niet me me praten als ik met een man was, dus ik beloofde hem voorzichting te zijn, niet naar vreemde plaatsen te gaan en hem te bellen zodra ik in gesprek was met Erica. Dus ik stond alleen bij de grote kathedraal te wachten en te wachten, maar ze kwam niet. Ik zag alleen 2 vrouwen lopen die vlak bij me gingen zitten en naar me keken, maar ik kon Erica niet erkennen. Deze vrouw had een heel ander haarkleur en haarstijl en ze was met een andere vrouw van mijn leeftijd die onder de blauwe plekken zat, met een blauw oog en een bloeding in het oog. Toch liep ik naar ze toe voor de zekerheid en hoorde heel zachtjes mijn naam noemen. De vrouw met de andere haarkleur en -stijl bleek toch Erica te zijn. Ze was echter heel bang voor pooiers en wilde eerst zeker weten dat ik alleen was. Haar uiterlijk was totaal anders dan ik eerder had gezien, om niete herkend te worden en uit angst voor de pooiers die nog steeds achter haar aanzaten. Maar haar zachte bange stem klonk nog steeds hetzelfde. Zij had de andere vrouw meegenomen omdat de vrouw in gevaar was en zij voor de vrouw zorgde. Ik zei dat het prima was en gezellig zo en ik nam ze allebei mee uit eten in een rustige pub om de hoek .
Verder lezen...